Yorumları: 224
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 27-07-2014
Verdiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 0
Köpeğimi KIF ‘a nasıl kayıt ettirebilirim ?
Köpeğimin FCI üyesi bir kinoloji kurumundan Export Soy Kütük Belgesi (Şeceresi) var. (A Tipi Kayıt)
Eğer köpeğiniz FCI ya da FCI tarafından tanınan bir kuruluşa ait şeceresine sahipse ve köpek sahibi köpeğini KIF ’a kayıt ettirmek isterse Export şecere ile asıl şecerenin fotokopisi ve aslı ile birlikte kayıt için başvurur, köpek KIF soy kütüğüne kayıt edilir ancak KIF şeceresi verilmez, orijinal şecerenin üzerine kayıt numarası yazılır ve fotokopi ve diğer kayıt belgesi KIF dosyalarına kaldırılır.
Köpeğimi kayıt ettirirken ne kadar ücret ödeyeceğim ?
Kayıt ücreti 100.- TL
Chip Ücreti 25.- TL(Eğer köpek üzerinde yok ise)
Toplam 125.- TL
Köpeğimi kayıt ettirdim ne olacak ?
Köpeğinizi KIF e kayıt ettirmekle köpeğiniz için bir “Soy Kütük Belgesine” (Şecere)sahip oldunuz.Aldığınız belge FCI ‘ a (Uluslar arası Kinoloji Federasyonu) üye 86 ülke ile birlikte İngiltere ve ABD de tanınan bir belgeye sahip oldunuz. Bundan sonra köpeğinizi üretmek istediğiniz takdirde KIF in düzenlediği bir Irk yarışmasında hakem değerlendirmesinde veya kayıt esnasında bir hakeme değerlendirme yaptırarak ilgili Hakem’ den en az “İYİ” notu alması gerekmektedir.
Köpeğimi eşlemek ve şecereleri yavrulara sahip olmak istiyorum.ne yapmak gerekir ?
Erkek köpekler en erken 18 ay,dişi köpekler de en erken 15 ay sınırını tamamlamadan çiftleştirilemezler.
Dişilerde en sık 12 ayda bir yavru alınabilir,erkek köpekler aynı sene içinde en çok 6 kez eşleşebilir.
Erkek köpeklerde eşleşme yaş sınırı 8(sekiz),dişi köpeklerde 7 (yedi) dir.
Bütün bu şartlara uyduktan sonra sıra köpeğinizi eşlemeye geldi.Yine KIF kayıtlı bir köpek ile eşlemeniz gerekmektedir.
Eşleşme Anlaşması Yapacaksınız. KIF soy kütüğüne kayıtlı iki köpek eşleştirilmek istendiğinde sahipleri tarafından doldurulan bir belgedir ve 4 kopya halinde bulunur. Üzerinde erkek ve dişi köpeklere ait bilgiler ve sahiplerinin yavru paylaşımı konusundaki anlaşmalarını içeren yazılar ve imzaları vardır. Bir kopyası erkek köpek sahibinde, biri dişi köpek sahibinde kalır, biri ilgili ırk derneğine ve sonuncusu da KIF ’a yollanır.
Yavrular doğdu ne yapacağım ?
Doğum Teyit Formu Düzenlenecek . Eşleşme anlaşması yapılan köpeklerin doğum tarihinde dişi köpek sahibi yetkili ırk derneğini ya da federasyonu arayarak doğumu bildirir. Yetkili kişi ilk bir hafta içinde yavruları ana altında görmek için gider ve her bir yavruyu inceleyerek özelliklerini, renklerini,cinslerini,adlarını ve işaretlerini yazar. Daha sonra 8. hafta içinde tekrar gider ve incelemeyi tekrarlayarak köpeklere çip takar ve tüm bu bilgileri Doğum Teyit Formuna ikinci kez işleyerek KIF ’a yollar ,yavrulara KIF şeceresi düzenlenerek dişi sahibine yollanır.
Yavrulara ne isim koyacağım ?
Üretici yavrulara ilk üretimden itibaren Alfabetik sıradan başlayarak her batın için aynı harf den başlayan isimler koyar.
ATipi Kayıt Nedir?
A tipi kayıt demek köpeğin en az 3 kuşaksoy ağacını gösteren bir belgeye sahip olduğunu gösteriyor olması anlamına gelir.
BTipi Kayıt Nedir?
Eğer köpeğin 3 kuşak öncesi ebeveynlerini gösteren bir belgesi yok ise ve köpek saf ise bu köpek ırk olarak kayıt edilir ve köpek için B TİPİ denilen yani 3 kuşak bilgilerini değil de sadece kendi bilgilerini gösteren bir şecere hazırlanır. Bu ve bunun gibi köpeklerin eşleşmesiyle 3 kuşak sonra yavrular şecerede ki boş yerleri doldurmuş olarak A TİPİ şecere almaya hak kazanmış olurlar.
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. TR KANGAL web sitesi hayvan severlerin oluşturduğu bir platformdur. sitemizde kumar, bahis vb. yasadışı faaliyetlerin sağlanması söz konusu değildir. trkangal.com daki videolar internet ortamında yayın yapan diğer video sitelerinden alıntıdır. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. 5651 Sayılı kanun’un 8. maddesine ve T.C.K’nın 125. maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. sitemiz de sansürlenmemiş içerik yoktur. telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hakkında t34h3r@trkangal.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenerek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır.