Yorumları: 3,322
Konuları: 1,371
Kayıt Tarihi: 07-11-2008
Verdiği Teşekkür: 72
Aldığı Teşekkür: 1345
Yılan Türleri – Tedavide Yılan Zehiri
Yılan türlerini tek tek incelemeye çalışacağız. Yılan türlerini incelemeden yılanlarla ilgili değişik bilgiler vermeye çalışalım.
Yılanların Yaşam Biçimleri : Yılanlar çevreye uyum bakımından çeşitlilik gösterir. Çoğu yılan ikiyaşayışlıdır ve mükemmel yüzerler. Bazı yılan çeşitleri Hint okyanusunda ve Pasifikte tamamen denizde yaşarlar. Bu yılanlar yumurtlamak için kıyıya çıkarlar. Bir çok yılan türüde ağaçlarda yaşar. Bazıları yer kazarak yerlerde yaşarlar. Yılanların bazı türleride mağaralarda yaşar. Yılanların ayaklarının olmayışı pek bir engel teşkil etmez.
Yılanlarda Savunma Yolları : Bir düşmanla karşılaşan yılan kendini ölü gibi gösterebilir. Bazı yılanlar ağzını açarak tepki gösterebilir. Bazı yılanlar kafasını yukarı kaldırarak düşmanına tepki gösterebilir.
Tedavide Yılan Zehiri : Yılan zehiri, eskiden olduğu gibi günümüzdede tedavi amacı ile kullanılmaktadır. Engerek yılanının ( Vipera redi ) zehiri kanamaya karşı etkisi olduğu için tedavide yılan zehiri olarak kullanılır. Kobra yılanının( Naja tripudians ) zehiri kanser tedavisinde hücre yok edici olması sebebiyle kullanılmaktadır. Aynı zamanda ağrı kesici olarakta kullanılmaktadır. Botrops ve Lachesis gibi bazı yılan türlerinin zehiri ise acil durumlarda kan dindirici olarak, tedavide yılan zehiri kullanılmasına sebep teşkil etmektedir.
Şimdi değişik yapıya ve görünüme sahip olan bu sürüngen hayvanlar zehirli yılanlar ve zehirsiz yılanlar olarak Dünya da yaşamaktadır. Bu zehirli yılan ve zehirsiz yılanların türlerini bir bir inceleyelim.
Dünyadaki Yılan Türleri :
1- Kobra Yılanı : Uzunluğu 2 ila 5 metre civarında değişmektedir. Afrika ve Asya’ da çeşitli türleri yaşamaktadır. Başında kaburgalarının desteklediği bir kapüşon vardır. Ünlü türlü : Naja ( gözlüklü yılan ) en büyükleride şah kobradır. Kobra yılanlarının hepsi zehirlidir.
2- Piton : Uzunluğu 4 ila 10 metre civarındadır. Avlarını sarıp ve sıkarak öldürdükten sonra yutan, büyük bir yılan türüdür. Başlıca iki türü vardır birincisi Afrika da yaşayan Seba pitonu, diğeride tropikal Asya da yaşayan kafesli piton.
3- Anakonda : Uzunluğu 6 ila 10 metre civarındadır. Amozonlarda yaşayan ikiyaşayışlı en büyük yılan türlerindendir. Su içmeye gelen kuşlar ve memelileri yakalayarak beslenir. Zehirsiz yılan çeşitlerindendir.
4- Engerek : Uzunluğu 50 – 60 cm civarında zehirli bir yılan türüdür. Dünyanın her tarafında yaşamaktadır. Türkiye’ de başlıca iki türü bulunmaktadır. Akdeniz kum engereği ve lebetina engereği her ikiside Akdeniz ve Güney Bölgelerimizde yaşar.
5- Çıngıraklı Yılan : Uzunluğu 50 cm den 2 metreye kadar değişebilir. Kuzey Amerika’ da yaşayan yılan türlerindendir. Kuyruğunun ucunda ses çıkarabilen deriden bir çıngırak bulunur. Çok zehirli yılan çeşitlerindendir.
6- Yakalı Yılan : Uzunluğu 50 ila 70 cm civarındadır. Avrupa’ da ve Anadolu’ da yaygın olarak yaşayan bir yılan türüdür. Su kenarlarında yaşayan bu yılan çok iyi yüzer. Amfibyumları ( Suda yaşayan kurbağalar ) avlayarak beslenir. Yumurtalarını otların üzerine bırakır.
7- Boa Yılanı : Uzunluğu 1 ila 5 metre civarında olan boa yılanı zehirsiz yılanlardandır. Tropikal Amerika’ da yaşayan büyük yılan çeşitlerindendir. Avını sarıp sıkarak öldürür ve beslenir. Doğurarak ürer.
8- Montpellier Yılanı : Uzunluğu 1.5 ila 2.5 metre civarında olan bu yılan Batı Avrupanın en büyük yılanlarındandır. Fransanın güneyinde makiler ve fundalıklarda yaşar.
Yılan türlerini kısaca bu şekilde incelemiş olduk. Bu incelemede bütün yılan türlerinin tedavide yılan zehiri ve diğer özelliklerinide kısaca öğrenmiş olduk.
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. TR KANGAL web sitesi hayvan severlerin oluşturduğu bir platformdur. sitemizde kumar, bahis vb. yasadışı faaliyetlerin sağlanması söz konusu değildir. trkangal.com daki videolar internet ortamında yayın yapan diğer video sitelerinden alıntıdır. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. 5651 Sayılı kanun’un 8. maddesine ve T.C.K’nın 125. maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. sitemiz de sansürlenmemiş içerik yoktur. telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hakkında t34h3r@trkangal.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenerek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır.