Yorumları: 224
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 27-07-2014
Verdiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 0
RE: Köpeğimi KIF ‘a nasıl kayıt ettirebilirim ?
Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu
Hakkımızda
Türkiye’de 2006 yılında kurulan Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu ( KIF ) merkezi Belçika da olan Tüm Dünyadaki Köpek Irklarının Ülkeler adına kayıt altına alınması ve kayıtlı ırkların soy kütük belgelerinin uluslararası geçerliliğini, köpek ırklarının gelişimi için bilimsel ve yönetsel organizasyonların düzenleyicisi olan FCI’ a (Fédération Cynologique Internationale) 14.10.2010 tarihinden itibaren kontratlı üyesi olarak kabul edilmiştir. KIF, ülkemizi Dünya içinde Kinoloji ve köpek ırkları ile ilgili temsil etme yetkisine sahip tek organizasyondur.
FCI (Fédération Cynologique Internationale) Dünya Köpek Irkları ve Köpekle İlgili Konuların Organizasyonudur. Her ülkeden bir tane olmak üzere 86 üyesi ve/veya anlaşmalı ortağı vardır ve bunlar her biri kendi soy kütüklerini tutar, ait oldukları ülkede üretilen köpekler için kendi soy kütüğü belgelerini düzenler ve kendi hakemlerini yetiştirirler. FCI soy kütüğü belgeleri ile hakemlerin üyesi ülkelerde karşılıklı olarak tanınmaları / kabul görmelerini sağlar / garanti altına alır.
Federasyonumuzun amacı, tüzüğümüzün 4.ncü maddesinde belirtildiği gibi, ülkemize ait köpek ırklarının (Kangal, Akbaş, Anadolu Mastifi, Kars Köpeği, Türk Kopoyları, Sultan Tazısı ve başkalarını içermektedir. ) uluslararası platformda ülkemiz adına tescil edilmesinin sağlanması, FCI’ca kabul edilmiş diğer köpek ırklarına mensup köpeklerin FCI (Fédération Cynologique Internationale) üyesi kurumlarca tüm dünyada uygulanmakta olan üretim kriterleri ile üretimlerinin yapılmasını sağlamak ve kayıt altına almaktır.
Kayıt altına alınan köpeklere düzenlenen Soy Kütük Belgeleri (Şecere) üzerinde yazan bilgiler Dünya ‘da FCI üyesi 86 ülke ve FCI anlaşmalı 3 ülkede (Amerikan Kennel Club (AKC) , Canadian Kennel Club (CKC) ve İngiliz Kennel Club (KC)) doğruluğu kabul görmektedir.
Sonuç olarak Üretici-yetiştirici ve köpek sahiplerinin sorumluluklarının yerleştirilesi ile ülkemizde sokak köpeği kavramın da zaman içinde ortadan kalkacağını bilmekteyiz.
Şu anda Federasyonumuza üye Irk Derneği sayısı 25 e ulaşmış ve üye sayımız her gün yeni kurulan ve Federasyonumuza üye olmak için başvuruda bulunan yeni dernekler ile artmaktadır.
Federasyonumuz kuruluşundan itibaren soy kütüğü uygulamasına temel teşkil eden Kayıt Organizasyonları, üretim faaliyetlerinin kontrolü açısından gerekli olan Irk Standartları Değerlendirme Organizasyonları ve Irk Standartları Uygunluk / Köpek Irkları Güzellik Yarışmalarını, Seminerler, dernek ve köpek severlerden gelen talepler ile yurdun bir çok yerinde bu faaliyetler programlı olarak yapılmaktadır.
Bu yoğun çalışma ile KIF Soy Kütüğüne kaydedilen köpeklerin sayısı her gün hızla artmakta ve ayrıca yerli ırkların gerçek, yozlaşma olmamış durumları ile FCI nezdinde ülkemiz adına kaydedilmelerini sağlamak için gerekli olan ırk standardı hazırlanması ve gen haritası tespit çalışmaları Kangal Çoban Köpeği ve Akbaş Çoban Köpeği Irkları için başlatılmış, Kangal Çoban Köpeği Irkı ile standart belirlenmiş ilgili çalışmalar tamamlanacak duruma gelmiştir.
KIF Türkiye`de çok önemli olan bir gerekliliği yerini getirmekte ve ülkemizde pek çok ilke imza atarak yoluna devam etmektedir.
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. TR KANGAL web sitesi hayvan severlerin oluşturduğu bir platformdur. sitemizde kumar, bahis vb. yasadışı faaliyetlerin sağlanması söz konusu değildir. trkangal.com daki videolar internet ortamında yayın yapan diğer video sitelerinden alıntıdır. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. 5651 Sayılı kanun’un 8. maddesine ve T.C.K’nın 125. maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. sitemiz de sansürlenmemiş içerik yoktur. telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hakkında t34h3r@trkangal.com mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler tarafımızdan incelenerek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır.